Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής
27 Ιουνίου, 2023

Έναρξη Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Μαρωνείας “Παίδων Χώρα”

Διαδώστε:

Στην παραλία Κρυονερίου του Νομού Ροδόπης μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα».

Στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.

Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.

Για φέτος διακόσια πενήντα (250) παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους από 3 έως 17 Ιουλίου για τα κορίτσια και από 17 έως 31 Ιουλίου για τα αγόρια.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία η οποία ως φιλόστοργη μητέρα σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.

Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκη­νώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

Διαδώστε: