17/11/2019 17/11/2019 Στο αίτημα της Αρμενικής Κοινότητας της Καλαμάτας για την κατασκευή ενός μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά το έτος 1915, ανταποκρίθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Έτσι, κατά την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ε.έ., τελέσθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο οποίος χοροστάτησε και στη...
17 Νοεμβρίου, 2019 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2019 - 20:14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μνημείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων

Διαδώστε:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μνημείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων

Στο αίτημα της Αρμενικής Κοινότητας της Καλαμάτας για την κατασκευή ενός μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά το έτος 1915, ανταποκρίθηκε ο Δήμος Καλαμάτας.

Έτσι, κατά την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ε.έ., τελέσθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο οποίος χοροστάτησε και στη θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου των Εφεσίων, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στην Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους.

Στα αποκαλυπτήρια και στη θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου και της Εθνικής Επιτροπής Αρμενίων Ελλάδος.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων