Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
29 Ιανουαρίου, 2020

Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου, μετά χειροτονίας

Διαδώστε:

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Αντωνιάδη, τέκνου της ενορίας αυτής, έγγαμου και πατέρα ενός παιδιού, πτυχιούχου της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μεταπτυχιακού φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και συνεργάτη και διακονητή του κατηχητικού και κατασκηνωτικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πίστη και την υπομονή του εορτάζοντος Αγίου Γρηγορίου, -τον οποίο η Εκκλησία πολύ σοφά, χάρη στη διδασκαλία και το συγγραφικό του έργο τον ονόμασε Θεολόγο-, υπογραμμίζοντας τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες της εποχής του, τις οποίες αντιμετώπισε με αυτή την ατσάλινη πίστη και υπομονή, για να λάβει τελικά τον αμαράντινο στέφανο της αγιότητας. Προέτρεψε δε τον νέο διάκονο να έχει ως πρότυπο στην ιερατική ζωή του τον μεγάλο αυτόν Ιεράρχη, ώστε να μπορεί να πλοηγηθεί με ασφάλεια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στο δύσκολο ταξίδι που σήμερα ξεκινάει, στο έργο της διακονίας του Θεού και του πλησίον δηλαδή, έχοντας ως κιβωτό και άγκυρα τον δωρεοδότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού, ιδιαίτερα δε τον εορτάζοντα εφημέριο της ενορίας π. Γρηγόριο Ιωαννίδη, και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να τιμήσει τον Άγιο Γρηγόριο, καθώς και τον νέο διάκονο της τοπικής Εκκλησίας, τέλεσε το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου και του Σταύρου Κωνσταντινίδη, πατρός και υιού αντιστοίχως, οι οποίοι υπήρξαν οι κτήτορες τόσο του παλαιού κυρίως όσο και του νέου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.

Διαδώστε: