Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
17 Μαΐου, 2023

Επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Κιλκίς

Διαδώστε:

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Κιλκίς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση ενώπιον του μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Ειρήνης, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και ακολούθησε η ομιλία από τον εκπαιδευτικό – συγγραφέα κ. Νίκο Κωνσταντινίδη.

Στέφανους δάφνης κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών του Νομού, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Ποντιακών Σωματείων αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής.

«Οι Έλληνες του Πόντου έζησαν τον ξεριζωμό, έχασαν τις πατρογονικές τους εστίες και τα κειμήλιά τους. Δεν ξεριζώθηκε, όμως, η ψυχή τους. Η Γενοκτονία είναι ένα βαθύτατο και διαχρονικό πολιτισμικό τραύμα για το λαό που την υπέστη. Τραύμα το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και επουλώνεται μόνον με την έμπρακτη αναγνώριση της γενοκτονίας, δικαιώνοντας έτσι την ιστορική μνήμη των θυμάτων», έγραψε χαρακτηριστικά και, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: