Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
13 Οκτωβρίου, 2023

Αγιασμός στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης

Διαδώστε:

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2023, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως, μετά την Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού, ευχήθηκε ολόθερμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που συνεχίζουν ή ξεκινούν για πρώτη φορά τα μαθήματα καλή πρόοδο και κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και πλούσια την ευλογία του Θεού στην εξάσκηση των Ιερών αυτών Τεχνών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δύο διδάσκοντες, τον Αγιογράφο κ. Νικόλαο Ρουσσάκη και τον Αγιογράφο-Ψηφιδογράφο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, για την πολύτιμη προσφοράς τους στις Σχολές.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στον κ. Γεώργιο Σιγανό, ομογενή στις ΗΠΑ με καταγωγή από το Φαράτσι Μυλοποτάμου, ο οποίος και για αυτήν τη χρονιά θα στηρίξει τη λειτουργία των δύο αυτών Σχολών της Τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: