20/05/2021 20/05/2021 Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος για την θλιβερή επέτειο των 102 ετών από της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τόνισε ότι “Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας συνεπής στο καθήκον της ως μαρτυρική Μητέρα, που δέεται υπέρ των βασανισμένων παιδιών της κάθε εποχής, αναπέμπει σήμερα ειδική επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των...
20 Μαΐου, 2021 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 9:40

“Αν σήμερα είμαστε ελεύθεροι το οφείλουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Αν σήμερα είμαστε ελεύθεροι το οφείλουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία”

Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος για την θλιβερή επέτειο των 102 ετών από της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τόνισε ότι “Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας συνεπής στο καθήκον της ως μαρτυρική Μητέρα, που δέεται υπέρ των βασανισμένων παιδιών της κάθε εποχής, αναπέμπει σήμερα ειδική επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των υπέρ τους 350.000 σφαγιασθέντων Ποντίων Αδελφών μας”.

Ολόκληρη η δήλωση του Σεβασμιωτάτου:

«Η ημέρα, 19η Μαΐου, είναι αφιερωμένη στους μάρτυρες της Ορθοδόξου Πίστεως και της Ελληνικής μας Πατρίδος, που κατοικούσαν στον Πόντο, καθώς συμπληρώνονται εκατόν δύο έτη από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας συνεπής στο καθήκον της ως μαρτυρική Μητέρα, που δέεται υπέρ των βασανισμένων παιδιών της κάθε εποχής, αναπέμπει σήμερα ειδική επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των υπέρ τους 350.000 σφαγιασθέντων Ποντίων Αδελφών μας.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ως Μητέρα και Τροφός του Γένους των Ορθοδόξων Ελλήνων, διεφύλαξε και διέσωσε το Ελληνικό Έθνος στα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς, για να στηθεί το πρώτο μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως Ελληνικό κράτος το 1831, κι αν σήμερα είμαστε ελεύθεροι, το οφείλουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων