17/06/2021 18/06/2021 Την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτ. Γεωργίου Βακάκη σε ηλικία 89 ετών, γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Σάμου. Όπως επισημαίνεται, “ο μακαριστός Ιερεύς υπήρξε άριστος ιερουργός των Ιερών Μυστηρίων”. “Διεκρίθη για την ιεροπρέπεια και την φιλοξενία του, για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρος του, για την εντιμότητά του και την...
17 Ιουνίου, 2021 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 0:48

Εκοιμήθη ο Πρωτ. Γεώργιος Βακάκης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτ. Γεώργιος Βακάκης

Την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτ. Γεωργίου Βακάκη σε ηλικία 89 ετών, γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Όπως επισημαίνεται, “ο μακαριστός Ιερεύς υπήρξε άριστος ιερουργός των Ιερών Μυστηρίων”.

“Διεκρίθη για την ιεροπρέπεια και την φιλοξενία του, για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρος του, για την εντιμότητά του και την πνευματική του προσφορά. Για περισσότερα από 60 χρόνια, μετέδιδε απλόχερα την Χάρη του Θεού, που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία, παραμένοντας πάντοτε αφοσιωμένος και υπάκουος εργάτης του θεικού Αμπελώνος”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας αναφέρει:

Η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολις Σάμου και Ικαρίας μετά θλίψεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν του πολυσεβάστου και αγαπητού Αιδ/του Πρωτ. Γεωργίου Βακάκη.

Ο μακαριστός Πρωτ. Γεώργιος Βακάκης, εκοιμήθη πλήρης ημερών σε ηλικία 89 ετών, μετά θεοφιλή διακονίαν υπέρ τα εξήντα χρόνια. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στις 21 και 22 Δεκεμβρίου του 1960, εν Αθήναις, υπό του τότε Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσοστόμου, επί Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας Ειρηναίου.

Ξεκίνησε την Ιερατική του Διακονία, ως Εφημέριος στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου και εν συνεχεία στην Κοινότητα Βουρλιωτών από του 1964 έως του 1968, οπότε και μετετέθη στην Ενορία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καρλοβασίων, απ’ όπου αφυπηρέτησε έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια ευδοκίμου υπηρεσίας, επί συνόλου 61 ετών Ιερωσύνης, τα δε πλείστα εξ αυτών και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Καρλοβασίων.

Ο μακαριστός Ιερεύς υπήρξε άριστος ιερουργός των Ιερών Μυστηρίων, φιλακόλουθος και εργατικός. Αγαπούσε την ιερατική του διακονία, γι’ αυτό και επιτελούσε με ζήλο και συνέπεια τα ιερατικά και διοικητικά καθήκοντα, που κατά καιρούς του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία διά του εκάστοτε Επισκόπου, απολαμβάνοντας τιμής και αναγνωρίσεως υπό του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού.

Διεκρίθη για την ιεροπρέπεια και την φιλοξενία του, για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρος του, για την εντιμότητά του και την πνευματική του προσφορά. Για περισσότερα από 60 χρόνια, μετέδιδε απλόχερα την Χάρη του Θεού, που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία, παραμένοντας πάντοτε αφοσιωμένος και υπάκουος εργάτης του θεικού Αμπελώνος.

Ευχόμαστε Κύριος ο Θεός να αναπαύη την μακαρίαν ψυχήν του εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων και να τον καθιστά λειτουργόν και στο επουράνιο θυσιαστήριο. Στην Πρεσβυτέρα, στα Παιδιά τα εγγόνια και το πλήρωμα της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Καρλοβασίων, είθε ο Κύριος να χαρίζη την άνωθεν ενίσχυσιν την παραμυθίαν και τον στηριγμόν Του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Γεωργίου θα τελεσθή σήμερον, Τετάρτη 16η Ιουνίου 2021 και ώραν 17.00΄ από τον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων, ομωνύμου Κοινότητος Καρλοβασίων, της και γενετείρας του μακαριστού.

Είη η μνήμη αυτού αγήρως και αιωνία!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων