10/08/2020 10/08/2020 Η ιστορική μέρα της Σάμου, η 6η Αυγούστου 1824 εορτάστηκε στο Πυθαγόρειο. Την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οι Σάμιοι νίκησαν τις Οθωμανικές δυνάμεις και αφιέρωσαν την νίκη τους στο Σωτήρα Χριστό. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις άρχισαν από την παραμονή με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε τονίζοντας...
10 Αυγούστου, 2020 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 18:40

Εορτάστηκε η ιστορική νίκη των Σάμιων έναντι των Οθωμανών

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η ιστορική νίκη των Σάμιων έναντι των Οθωμανών

Η ιστορική μέρα της Σάμου, η 6η Αυγούστου 1824 εορτάστηκε στο Πυθαγόρειο. Την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οι Σάμιοι νίκησαν τις Οθωμανικές δυνάμεις και αφιέρωσαν την νίκη τους στο Σωτήρα Χριστό. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις άρχισαν από την παραμονή με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε τονίζοντας τόσο το πνευματικό όσο και το εθνικό περιεχόμενο της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αλλά και της νίκης των Σαμίων κατά των Οθωμανικών δυνάμεων την 6η Αυγούστου 1824 , νίκη την οποία αφιέρωσαν στον Σωτήρα Χριστό. Την κυριώνυμο ημέρα στον περικαλλή και ιστορικό ναό της Μεταμορφώσεως τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσεβίου ο οποίος κατά το τέλος της επισήμου Δοξολογίας για την τοπική Εθνική Επέτειο εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, στη συνέχεια με την συνοδεία του κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού κατευθύνθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στο κενοτάφιο ενώπιον του ανδριάντος του αρχηγού της Σαμιακής επαναστάσεως Λυκούργου Λογοθέτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων