13/12/2022 13/12/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη πόλη της Σάμου η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, αλλά δυστυχώς όχι στον φερώνυμο Καθεδρικό Ναό, ο οποίος είναι πληγωμένος από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Την...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 20:20

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Σάμο

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Σάμο

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη πόλη της Σάμου η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, αλλά δυστυχώς όχι στον φερώνυμο Καθεδρικό Ναό, ο οποίος είναι πληγωμένος από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

Να σημειωθεί ότι οι Ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν στο Ιερό Μετόχιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης στο Μαλαγάρι, όπου εκεί φιλοξενείται η Ενορία του Καθεδρικού Ναού.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Ιερά Παράκλησις του Αγίου στον ελάχιστο χώρο από τις υποστυλώσεις ετοιμορροπίας του Μεγαλοπρεπούς Ναού.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες μίλησε ο Σεβασμιώτατος και τέθηκε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων