28/07/2021 29/07/2021 Την Τρίτη 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος υποδέχθηκε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μετά από αίτημά της, στα πλαίσια της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Επιτροπής στο νησί μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της...
28 Ιουλίου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 2:21

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Μητροπολίτη Σάμου

Διαδώστε:
Η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Μητροπολίτη Σάμου

Την Τρίτη 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος υποδέχθηκε την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μετά από αίτημά της, στα πλαίσια της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Επιτροπής στο νησί μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη διοργάνωση των Επιστημονικών Συνεδρίων του 1821 Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

Κατά τη συνάντηση η κυρία Αγγελοπούλου εξέφρασε τον ιδιαίτερο σεβασμό της για το σπουδαίο κοινωνικό έργο, που ασκεί η τοπική Εκκλησία και ο Σεβασμιώτατος, σε κάθε δύσκολη στιγμή του νησιού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ο κομβικός ρόλος, που διαδραμάτισε ο κλήρος κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, αλλά και στα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, το σκεπτικό των εκδηλώσεων που ετοίμασε και παρουσάζει η Εκκλησία της Ελλάδος για το επετειακό έτος 2021, καθώς και οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει ειδικότερα η Ιερά Μητρόπολη Σάμου για την επέτειο, μεταξύ αυτών, μια επιστημονική ημερίδα για την Επανάσταση της Σάμου στις 4 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο, στο προαύλιο του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, καθώς και η παρουσίαση του έργου του Σαμίου ποιητή Γεώργιου Κλεάνθη στη γενέτειρά του, στο Καρλόβασι της Σάμου, στις 7 Αυγούστου 2021, στο προαύλιο της Πορφυριάδος Σχολής, με αφορμή την έκδοση των νέων ευρημάτων του έργου του, που απόκεινται στο Αρχείο του Λογοθέτη Λυκούργου που διασώθηκε από τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Μιχ. Β. Σακελλαρίου, από τον Καθηγητή Μαν. Βαρβούνη. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την κυρία Αγγελοπούλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, ιδίως από τις ζημιές που επέφερε στους ναούς του νησιού ο σεισμός της 30ής Οκτωβρίου 2021. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στην κυρία Αγγελοπούλου την έκδοση των ποιημάτων του Γεωργίου Κλεάνθη και λεύκωμα για τις Ιερές Μονές,τους ναούς και την εκκλησιαστική παράδοση της Σάμου.

received_1233769580400645.jpegreceived_171801475046794.jpeg

received_1022151841924799.jpeg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων