02/03/2023 02/03/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζομένους της Τουρκίας και της Συρίας. «Μας συγκίνησε βαθύτατα ο ακριτικός μας λαός της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας εξεδήλωσε ολοπρόθυμα τα φιλανθρωπικά αισθήματά του (εξάλλου γνωρίζει καλά τι σημαίνει σεισμός και τι επιφέρει,...
02 Μαρτίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 17:18

Ι.Μ Σάμου: Αναχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Ι.Μ Σάμου: Αναχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζομένους της Τουρκίας και της Συρίας.

«Μας συγκίνησε βαθύτατα ο ακριτικός μας λαός της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας εξεδήλωσε ολοπρόθυμα τα φιλανθρωπικά αισθήματά του (εξάλλου γνωρίζει καλά τι σημαίνει σεισμός και τι επιφέρει, αφού τον έζησε την 30 η Οκτωβρίου 2020)», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης.

Η συγκεντρωθείσα συμπαράσταση των Ακριτών μας, αποτελείται από 23 παλέτες (17 από τη Σάμο, 4 από την Ικαρία και 2 από τους Φούρνους) και θα παραδοθεί άμεσα, καθ’ υπόδειξιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών να φθάσουν στον προορισμό τους και να θεραπεύσουν ορισμένες από τις βασικές ανάγκες των εκεί δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς και συντόνιζε την όλη προσπάθεια, ευχαρίστησε τον φιλάνθρωπο λαό της ακριτικής μας Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων-Κορσεών, διά την άμεση κι αρχοντική ανταπόκρισή του, ως και τους Ιερείς των Ενοριών, οι οποίοι συνέβαλαν δραστηριοποιούμενοι αναλόγως και όλους όσους εθελοντικώς βοήθησαν, μεταξύ των οποίων η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφαλείας Σαμίων.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Ιεράρχης προς την Μεταφορική Εταιρεία Ικαρίας «ΠΑΝΑΣ» και την Μεταφορική Εταιρεία Σάμου «ΝΕΣΤΩΡ» του κ. Ιακώβου Καραγιάννη, για την δωρεάν μεταφορά στην Αθήνα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων