31/01/2023 31/01/2023 Με λαμπρότητα και την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ακριτική Μητρόπολη. Τελέσθηκαν Θ. Λειτουργίες στα Νησιά την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, με την συμμετοχή μαθητριών, μαθητών όλων των Βαθμίδων της Εκπαιδεύσεως. Της εορτής των Τριών Ιεραρχών ανήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέστη του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 11:01

Η Μητρόπολη Σάμου βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Σάμου βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες

Με λαμπρότητα και την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ακριτική Μητρόπολη. Τελέσθηκαν Θ. Λειτουργίες στα Νησιά την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, με την συμμετοχή μαθητριών, μαθητών όλων των Βαθμίδων της Εκπαιδεύσεως.

Της εορτής των Τριών Ιεραρχών ανήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέστη του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου. Ανεγνώσθη το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και ανέπεμψε δέηση υπέρ των εκπαιδευτικών, μαθητριών και μαθητών, γονέων και κηδεμόνων της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας.

Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Μητρόπολίς ενέταξε και διοργάνωσε με την συνεργασία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εόρτια εκδήλωση για τους Αριστεύσαντες μαθητές των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου του Σχολικού έτους 2021-2022.

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Ίανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Καρλοβασίων και την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου. Οι κατάμεστες αίθουσες από νέους, νέες και γονείς εντυπωσίασαν, διακρίναμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο και την Τοπική  Εκκλησία για την πρωτοβουλία. Μας εξέπληξε η πλαισίωση της εκδηλώσεως στο Καρλόβασι από το χορό ιεροψαλτών και μαθητών του παραρτήματος Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως. Στο δε Βαθύ ο Βυζαντινός χορός του Μουσικού Σχολείου Σάμου, της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Σχολής της Μητροπόλεώς  και της παιδικής και εφηβικής χορωδίας “ΕυΩδήα” της Μητροπόλεώς μας και η ομιλία από το Θεολόγο καθηγητή κ. Γεώργιο Ευθυμιάδη καθηγητή του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο προιστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Μιχαήλ Καπιωτάς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνταντίνος Μουτζούρης.
Πάρέστησαν οι Δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος, Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, Εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Γυμνασιάρχες Λυκειάρχες και Εκπαιδευτικοί.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι: “Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες φροντίζουν και σήμερα για την εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση όλων και κυρίως για εσάς τους νέους. Μέσα από το παράδειγμα της ζωής και των οικογενειών τους, αλλά και μέσα από την διδασκαλία τους, δείχνουν τη λαχτάρα για μόρφωση, σε συνδυασμό πάντα με τον πόθο για την ζωή του Χριστού.
Ακολουθώντας την διδασκαλία τους λοιπόν και το παράδειγμά τους σήμερα βραβεύουμε όλους εσάς, που αριστεύσατε στην επιστημονική ενδοσχολική κατάρτιση.
Και τούτο, διότι θέλουμε από τη μια μεριά να τιμήσουμε τον κόπο και την προσπάθεια που κατεβάλατε και από την άλλη να συμβάλουμε, ώστε αυτός ο έπαινος να αφορά και στην κατά Θεόν πρόοδο και προκοπή σας. Και όπως αριστεύσατε στα μαθήματα του Σχολείου σας, έτσι επιθυμούμε κι ευχόμαστε να αριστεύσετε και στο σκάμμα της ζωής, έχοντας ως ιερά Πρότυπα τους τρεις μεγάλους Ιεράρχες μας. Είναι γνωστή σε όλους η ομηρική φράση «Αίεν αριστεύειν», η οποία φανερώνει ότι πάντοτε στο γένος μας προκρινόταν η αριστεία και η ανδρεία, όχι μόνο στην μάθηση, αλλά και στη ζωή. Και όχι ως αφορμή καύχησης ή υπερηφάνειας, ούτε ως ένδειξη υπεροχής έναντι των άλλων, αλλ’ ως προτροπή για περαιτέρω βελτίωση και φιλότιμη εγρήγορση για πρόοδο και φιλόθεη ζωή”.

“Πριν ολοκληρώσουμε την τιμητική αυτή εκδήλωσή μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προιστάμενο της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Μιχαήλ Καπιωτά για την πρωτοβουλία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών με αυτήν την εκδήλωση στην οποία εντάξαμε και την από μέρους μας βράβευσή σας, αλλά και για την εν γένει συμπαράστασή του στο πνευματικό έργο, το οποίο επιτελεί η τοπική μας Εκκλησία με σκοπό την πνευματική σας προαγωγή. Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω τους καθηγητάς σας για την πολύτιμη διακονία τους, την καλή συνεργασία μας. Να τους εκφράσω την ευαρέσκεια της Τοπικής μας Εκκλησίας για το καλό έργο που επιτελούν με τόσες μάλιστα δυσκολίες.

Εύχομαι δε και προσεύχομαι να επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματά τους και να εκπληρωθούν τα οράματά τους. Και κυρίως όμως να γεύονται πάντα τέτοιες ικανοποιήσεις από τους μαθητές τους.


Τα θερμά συγχαρητήρια και τα ΕΥΓΕ ανήκουν και στους γονείς σας που στάθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα, στοργή και αγάπη κοντά σας, τους ευχαριστούμε και τους παρακαλώ να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με τον Χριστό και την Εκκλησία μας και να τους διαβεβαιώσω ότι όλοι μας χρειαζόμαστε αυτή την συμπόρευση ιδιαίτερα σήμερα που η οικογένεια κλωνίζεται και εξωτερικά και εσωτερικά. Όλοι μας θέλουμε εναρέτους και ηθικούς ανθρώπους με φόβο Θεού, με σεβασμό, με πνεύμα αυτοθυσίας, αλτροισμού και αγάπης”.

“Σε εσάς παιδιά μου,
εύχομαι ολόψυχα σε όλη σας τη ζωή να διακρίνεστε τόσο για την επιστημονική κατάρτιση όσο και κυρίως για την ηθική σας ανάπτυξη κάι συγκρότιση. Να είστε πάντοτε αριστούχοι στην παιδεία, στη γνώση, στην πίστη, στην ζωή. Και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνετε προσωπικότητες, άξιοι ηγέτες, άριστοι”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων