31/05/2021 01/06/2021 Με λαμπρότητα και σύμφωνα με τα μέτρα υγιειονομικής προστασίας τιμήθηκε η κατ΄έτος Σύναξη της ιεράς Μνήμης του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος, στον ομώνυμό του Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στα περίχωρα της Χώρας Σάμου, για τον οποίον μάλιστα Ναό, εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τα εγκαίνια Του, τα οποία...
31 Μαΐου, 2021 - 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 0:45

Η Σάμος εόρτασε τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο

Διαδώστε:
Η Σάμος εόρτασε τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με τα μέτρα υγιειονομικής προστασίας τιμήθηκε η κατ΄έτος Σύναξη της ιεράς Μνήμης του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος, στον ομώνυμό του Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στα περίχωρα της Χώρας Σάμου, για τον οποίον μάλιστα Ναό, εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τα εγκαίνια Του, τα οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 13η Μαΐου 2001.

Αφ’ εσπέρας του Σαββάτου 29ης Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας και Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ευσεβίου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και τον εθναρχικό ρόλο που κατόπιν ανέλαβε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διαφυλάσσοντας το Ελληνορθόδοξο Γένος μας στα 400 χρόνια της σκλαβιάς. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτιτη μαρτυρική προσφορά των Νεομαρτύρων, οι οποίοι ομολογώντας την πίστη στον Χριστό, θυσιάστηκαν ταυτοχρόνως και για την Ορθόδοξη πίστη και για την Ελληνική μας Πατρίδα, παρέχοντας με τη θυσία τους ανάχωμα στον επιχειρούμενο τότε εξισλαμισμό, που επεδίωκε όχι μόνο την αλλαγή θρησκείας, αλλά και την απώλεια της εθνικής συνειδήσεως των υποδούλων Ελλήνων.

 

 

Το πρωί της Κυριακής 30ης Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Ευσεβίου, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε την ανάγκη της μετανοίας για τη σωτηρία μας, ως κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα τόσον της αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, όσον και του αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος.

Μετά το πέρας της πανγηγύρεως διενεμήθη το έδεσμα της πατροπαράδοτης «γιορτής».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων