19/12/2022 19/12/2022 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο εορτασμός των τριών εν καμίνω Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και στην συνέχεια Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Στον κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους τρεις Παίδες Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ οι οποίοι άκμασαν κατά...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 10:23

Η Σάμος τίμησε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους

Διαδώστε:
Η Σάμος τίμησε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο εορτασμός των τριών εν καμίνω Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και στην συνέχεια Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Στον κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους τρεις Παίδες Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ οι οποίοι άκμασαν κατά τις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα. Κατήγοντο από την Φυλή Ιούδα. Υπήρξαν αιχμάλωτοι στην Βαβυλώνα, έλαβαν σπουδαία αξιώματα στην Δημόσια Διοίκηση.

Οι Τρεις Παίδες αρνησάμενοι να προσκυνήσουν την εικόνα την Χρυσή του Βασιλέα Ναβουχοδονόσορα ερρίφθησαν στην κάμινο του πυρός την καιομένη. Έμειναν αβλαβείς γιατί θείος άγγελος μέσα στην κάμινο τους διατήρησε και εξήλθαν από την κάμινο δοξάζοντες τον Θεόν.

Ενθυμηθείς την πολυετή διακονία του ως ιερέως στο Πυροσβεστικό Σώμα τόνισε τα της εισηγήσεώς του διά την ανακήρυξη των Αγίων ως προστατών με το Προεδρικό Διάταγμα 1186/7.10.1981.

Παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού και κλιμάκια εθελοντών Πυροσβεστών και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων