06/03/2023 06/03/2023 Η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της αναστυλώσεως των Ιερών Εικόνων και κηρύσσει το μυστήριο της ακαινοτομήτου Ορθοδόξου πίστεώς μας εορτάστηκε με επίκεντρο κατά το έθος στο Καρλόβασι. Δυστυχώς όχι στο μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λόγω της καταστροφής του από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου...
06 Μαρτίου, 2023 - 14:51

Καρλόβασι: Σε αίθουσα πνευματικού κέντρου εόρτασαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας!

Διαδώστε:
Καρλόβασι: Σε αίθουσα πνευματικού κέντρου εόρτασαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας!

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της αναστυλώσεως των Ιερών Εικόνων και κηρύσσει το μυστήριο της ακαινοτομήτου Ορθοδόξου πίστεώς μας εορτάστηκε με επίκεντρο κατά το έθος στο Καρλόβασι.

Δυστυχώς όχι στο μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λόγω της καταστροφής του από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 αλλά…. σε αίθουσα πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητρπόλεως που λειτουργικά φιλοξενείται η Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος χοροστάτησε κατά τον όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναπέμφηκε ειδική επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δεκάδων αθώων θυμάτων κατά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη περιοχή των Τεμπών. Εκφωνήθηκε το Σύμβολο της Πίστεως και ανεγνώσθηκε κατά την τάξιν υπό του Σεβασμιωτάτου το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Λόγω της κακοκαιρίας και της καταρακτώδους βροχής δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των ενοριών Ι.Ν. Κοιμ. της Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ανά την πόλη των Καρλοβασίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων