07/12/2021 08/12/2021 Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα ο ακριτικός λαός τίμησε τη μνήμη του προστάτου των Ναυτικών Αγίου Νικολάου στους 25 επ’ ονόματι του Ιερούς ναούς σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Σάμου, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων κατά της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 1:28

Λαμπρή η εορτή του Αγίου Νικολάου σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Διαδώστε:
Λαμπρή η εορτή του Αγίου Νικολάου σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα ο ακριτικός λαός τίμησε τη μνήμη του προστάτου των Ναυτικών Αγίου Νικολάου στους 25 επ’ ονόματι του Ιερούς ναούς σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Σάμου, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων κατά της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αυλακίων. Ανήμερα χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Μ.Ν. πόλεως Σάμου. Ομίλησε και αναφέρθηκε στο δίπτυχο των μεγάλων αρετών του Αγίου Νικολάου την πίστη και την πραότητά του.

Παρουσία των πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία. Ακολούθησε προσευχή για το πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα για την καθημερινή τους μάχη, ώστε να παραμείνει η θάλασσα στο Αιγαίο ειρηνική, καθώς και για τους ανθρώπους της ναυτοσύνης.

Στη συνέχεια, έγινε λιτάνευση της Ι.Εικόνος. Το απόγευμα της Εορτής του Αγίου, ο Ποιμενάρχης, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τέλεσε παράκληση υπαιθρίως και έμπροσθεν από τον πληγέντα παρά του σεισμού Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου. Με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, όλοι ευχηθήκαν γρήγορα να γίνει η υποστύλωση και η πλήρη αποκατάσταση του μεγαλοπρεπούς ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων