06/07/2020 06/07/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θέρμων Ικαρίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, αλλά και τη συμπλήρωση πενήντα ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού τα οποία είχε τελέσει ο τότε Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας και...
06 Ιουλίου, 2020 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 20:30

Μισό αιώνα ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στην Ικαρία

Διαδώστε:
Μισό αιώνα ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στην Ικαρία

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θέρμων Ικαρίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, αλλά και τη συμπλήρωση πενήντα ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού τα οποία είχε τελέσει ο τότε Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας και μετέπειτα Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων ο Χρυσοφάκης.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδ/τος π. Στυλιανός Πούλος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο, κάνοντας σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Ναού από της ανεγέρσεώς του μέχρι σήμερα και κατέληξε στη συντυχία μαζί με το χρυσό ιωβηλαίο των πενήντα χρόνων του Ναού να εορτάζει το ιωβηλαίο της εικοσιπενταετούς ποιμαντορίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, ο οποίος διαποιμαίνει τα ακριτικά Νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων από του 1995.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε των αοιδίμων προκατόχων του, αλλά και των μακαριστών Εφημερίων του Ναού και όλων όσων συνέδεσαν το όνομά τους με το προσκύνημα αυτό των Αγίων Αναργύρων, ενώ εις ένδειξιν αναγνωρίσεως της προσφοράς του Εφημερίου, επέδωσε σ’ αυτόν το οφφίκιον του Οικονόμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και εν συνεχεία τα αποκαλυπτήρια μιάς αναθηματικής επετειακής επιγραφής, παρουσία του αξιοτίμου κ. Δημάρχου Ικαρίας και άλλων πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, ενώ διενεμήθη προς όλους ένα μικρό λεύκωμα σχετικώς με την ιστορία του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων