21/05/2020 21/05/2020 Με την καθιερωμένη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου στον ομώνυμο Ιερό ναό του έξωθεν της Χώρας που υπήρξε και η γενέτειρα του. Οι Αρχιερατικές ακολουθίες τελεστικών παρά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, παρουσία πλήθους χριστιανών. Η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά εορτάστηκε στους Μύλους,...
21 Μαΐου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 13:23

Ο Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος και ο Άγιος Μακάριος τιμήθηκαν στη Σάμο

Διαδώστε:
Ο Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος και ο Άγιος Μακάριος τιμήθηκαν στη Σάμο

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου στον ομώνυμο Ιερό ναό του έξωθεν της Χώρας που υπήρξε και η γενέτειρα του. Οι Αρχιερατικές ακολουθίες τελεστικών παρά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, παρουσία πλήθους χριστιανών.

Η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά εορτάστηκε στους Μύλους, απ όπου κατά παράδοση διήλθε ο Άγιος ο οποίος υπήρξε γενάρχης του φιλοκαλισμού και εμπνευστής του αναγεννητικού πνευματικού κινήματος του κολλυβαδισμού τον 18ου αιώνα .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων