03/01/2023 03/01/2023 Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε η Ακολουθία κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεώς. Ενημέρωση για το έργο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος ευλόγησε την Πίττα και προέβη σε σύντομο απολογισμό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το παρελθόν έτος 2022, τονίζοντας αλήθειες για...
03 Ιανουαρίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 8:14

Ο Μητροπολίτης Σάμου βράβευσε τους νέους φοιτητές

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σάμου βράβευσε τους νέους φοιτητές

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε η Ακολουθία κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεώς.

Ενημέρωση για το έργο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος ευλόγησε την Πίττα και προέβη σε σύντομο απολογισμό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το παρελθόν έτος 2022, τονίζοντας αλήθειες για την Εκκλησία ως θεανθρώπινο θεσμό και οργανισμό.

Ενημέρωσε για την πορεία μελετών για τους 40 Ιερούς Ναούς και τις 4 Ιερές Μονές που υπέστησαν ζημιές ένεκα του μεγάλου σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του Νησιού μας , οι Ιερείς μας, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, οι Ιεροψάλτες, μέλη ερανικών επιτροπών, κατηχητές, μέλη σχολών γονέων, ΜΜΕ, συνεργάτες και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Βράβευση νέων φοιτητών

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητικό έπαινο στους αριστεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Σχολικού έτους 2021-2022 του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου σήμερα είναι φοιτητές σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτήρια ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Επίσης παρέθεσε δεξίωση προς τιμή τους στη Λέσχη Αξιωματικών όπου συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο και άκουσαν τις πατρικές και πνευματικές νουθεσίες, τους προσέφερε ως ευλογία την Καινή Διαθήκη και Ημερολόγια της Μητροπόλεώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων