25/06/2021 25/06/2021 Στα πλαίσια της ελληνοπολωνικής φιλίας και της προσωπικής προς τούτο συνεργασίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, ο Πρέσβυς της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart, επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου «Ευγηρίας Πρόνοια» την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021. Ο κ. Lompart έφθασε το πρωι αεροπορικώς από την...
25 Ιουνίου, 2021 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 17:16

Ο Πρέσβυς της Πολωνίας στον πληγέντα ναό στο Καρλόβασι

Διαδώστε:
Ο Πρέσβυς της Πολωνίας στον πληγέντα ναό στο Καρλόβασι

Στα πλαίσια της ελληνοπολωνικής φιλίας και της προσωπικής προς τούτο συνεργασίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, ο Πρέσβυς της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart, επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου «Ευγηρίας Πρόνοια» την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

Ο κ. Lompart έφθασε το πρωι αεροπορικώς από την Αθήνα και κατά πρώτον επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Βαθύ και το παρακείμενο Εκκλησιαστικό Μουσείο, όπου θαύμασε τα ιερά κειμήλια του Νησιού. Ακολούθως ομού μετά του Σεβασμιωτάτου μετέβησαν στο Καρλόβασι, όπου ξεναγήθηκε στη δομή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και συνομίλησε με τα φιλοξενούμενα σ’ αυτό Γεροντάκια.

Μετά την εκτενή πληροφόρηση του Εντιμωτάτου κ. Πρέσβεως σχετικώς με τις ζημιές, που προκάλεσε ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020 και την αποκατάστασή τους, αλλά και τις δυσκολίες της λειτουργίας του σπουδαίου αυτού φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Τοπικής Εκκλησίας, υπεγράφη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας και στήριξης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Ευγηρίας Πρόνοια» μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Ευσεβίου και του Εντιμωτάτου Πρέσβεως ο οποίος και εγγυήθηκε την από μέρους του αμέριστη συμπαράσταση με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στο Καρλόβασι.

Εξ αφορμής της παρουσίας του στο Καρλόβασι επισκέφθηκε τον βαρέως πληγέντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου, συναντήθηκε με τον αξιότιμο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη και κατόπιν ανεχώρησε αυθημερόν.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων