05/08/2020 05/08/2020 Οι προστάτες Άγιοι της Σάμου εορτάστηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020. Με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου του νησιού και των τοπικών αρχών μαζί με τους πιστούς, το Σάββατο 1 Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσεβίου και...
05 Αυγούστου, 2020 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 16:18

Πανηγύρισε τους προστάτες Αγίους της η Σάμος

Διαδώστε:
Πανηγύρισε τους προστάτες Αγίους της η Σάμος

Οι προστάτες Άγιοι της Σάμου εορτάστηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020. Με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου του νησιού και των τοπικών αρχών μαζί με τους πιστούς, το Σάββατο 1 Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσεβίου και στη συνέχεια έγινε σύντομη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των ιερών εικόνων των τοπικών Αγίων.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 2 Αυγούστου, τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβασίων. Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμην των απανταχού κεκοιμημένων Σαμίων αφού η ημέρα αυτή έχει αφιερωθεί στους αποδήμους Σαμίους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων