15/05/2021 15/05/2021 Το διήμερο 15-16 Μαΐου θα εορτασθεί στους Μύλους, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Επισκόπου Κορίνθου (1731-1805), ο οποίος τα τελευταία δώδεκα έτη της επίγειας πορείας του ασκήτευσε στον Βροντάδο Χίου, όπου και εκοιμήθη στις 17 Απριλίου 1805. Εις ανάμνηση της διελεύσεώς του μετά τα...
15 Μαΐου, 2021 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 11:35

Πανηγυρίζει ο Άγιος Μακάριος Μύλων Σάμου

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Άγιος Μακάριος Μύλων Σάμου

Το διήμερο 15-16 Μαΐου θα εορτασθεί στους Μύλους, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Επισκόπου Κορίνθου (1731-1805), ο οποίος τα τελευταία δώδεκα έτη της επίγειας πορείας του ασκήτευσε στον Βροντάδο Χίου, όπου και εκοιμήθη στις 17 Απριλίου 1805. Εις ανάμνηση της διελεύσεώς του μετά τα μέσα του 18ου αιώνα από την περιοχή του ιστορικού χωριού των Μύλων Σάμου ανεγέρθηκε περί το 1825 από τον μοναχό Κωνστάντιο, πνευματικό τέκνο του αγίου, ιερός ναός επ’ ονόματί του, ο οποίος συνδέεται με πλούσια θαυματουργική παράδοση.

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου, ο οποίος θα λάβει χώρα υπό το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας, έχει ως ακολούθως:

Το Σάββατο 15 Μαΐου θα τελεσθεί στις 5 μ.μ. στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η εφέστιος εικόνα του θαυματουργού Αγίου Μακαρίου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου στους Μύλους Σάμου, θα ψαλεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στις 7 π.μ. ο Όρθρος και θα επακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Μύλων το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Αγίου. Η ευχή όλων μας είναι ο Άγιος Μακάριος να πρεσβεύει αδιάλειπτα στον Κύριο τόσο για τη σωματική και ψυχική υγεία όσο και για την εν Χριστώ αφύπνισή μας, παράλληλα δε να απαλλάξει σύντομα την πατρίδα μας από την παρούσα πανδημία.

Κείμενο: Αριστείδης Θεοδωρόπουλος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων