27/12/2022 28/12/2022 Με τη πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων παρουσία πλήθους πιστών. Επίκεντρο ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στη πόλη της Σάμου.     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό των Χριστουγέννων, στον Όρθρο της Εορτής και...
27 Δεκεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 2:31

Πλήθος πιστών για την εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών για την εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας

Με τη πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων παρουσία πλήθους πιστών.

Επίκεντρο ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στη πόλη της Σάμου.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό των Χριστουγέννων, στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

 

 

Μετά το Ευαγγέλιο ανεγνώσθη η «ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ» του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε Πατρικές Ευχές και παραινέσεις.

 

 

Την Δεύτερη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής Πυθαγορείου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εν πομπή μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού στο Παρεκκλήσιο της σπηλιάς. Εψάλλησαν τα Μεγαλυνάρια των Χριστουγέννων, το Ευαγγέλιο της Α΄ ώρας και έγινε σχετική Δέησις (Κατά το παραδοσιακό Τυπικό του νησιού). Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα και ευχήθηκε τα δέοντα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων