20/02/2023 20/02/2023 Με τη συμπλήρωση των τεσσαράκοντα ημερών από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου, την Κυριακή της Απόκρεω στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας αυτού Σάμου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο ιερό Μνημόσυνο...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 17:17

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου στην Σάμο

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου στην Σάμο

Με τη συμπλήρωση των τεσσαράκοντα ημερών από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου, την Κυριακή της Απόκρεω στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας αυτού Σάμου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο ιερό Μνημόσυνο υπέρ αιωνίας μνήμης και μακαρίας αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Πατρός και Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος μετέβη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνο τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Πατριάρχου Ειρηναίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εις το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την κατ’ αγαθήν συγκυρίαν τέλεση του ιερού Μνημοσύνου, καθ’ ην ημέραν ποιούμεθα την λειτουργική ανάμνηση της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Ακόμη ευχαρίστησε τους πολλούς ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι «από φυλακής πρωΐας» έσπευσαν να συμμετάσχουν στις ανωτέρω επιμνημοσύνους δεήσεις, εποφειλομένης ευγνωμοσύνης και εξιδιασμένης τιμής, προς τον εκ Χώρας Σάμου ορμηθέντα μακαριστό Πρωθιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ένεκεν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων