26/04/2022 26/04/2022 Πανηγύρισε το μικρό ακρητικό νησί Θύμαινα των Φούρνων Κορσεών – Ικαρίας τον Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της 79 ΑΔΤΕ κ. Νικόλαο Λαμπιδώνη και τον Λιμενάρχη Σάμου κ. Δημήτριο Τσινιά με πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου μετέβη στο ακριτικό μικρό νησί της Θύμαινας....
26 Απριλίου, 2022 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2022 - 9:01

Το Άγιο Φως έφτασε σε Θύμαινα και Φούρνους από τον Μητροπολίτη Σάμου

Διαδώστε:
Το Άγιο Φως έφτασε σε Θύμαινα και Φούρνους από τον Μητροπολίτη Σάμου

Πανηγύρισε το μικρό ακρητικό νησί Θύμαινα των Φούρνων Κορσεών – Ικαρίας τον Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της 79 ΑΔΤΕ κ. Νικόλαο Λαμπιδώνη και τον Λιμενάρχη Σάμου κ. Δημήτριο Τσινιά με πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου μετέβη στο ακριτικό μικρό νησί της Θύμαινας. Μετέφερε προς ευλογία το Άγιο Φως, τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προέστει τη Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, κήρυξε τον Θείο Λόγο και επιβράβευσε το ζήλο των κατοίκων για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού τους που ως ακοίμητος φρουρός προστατεύει το νησί και τους λιγοστούς κατοίκους του, προσέφερε ως ευλογία στους πιστούς κόκκινα αυγά. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Δημήτριος Καρύδης, η Λιμενάρχης και ο Διοικητής Αστυνομικού Σταθμού Φούρνων.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κεντρικό νησί των Φούρνων και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μετέφερε εν μέσω κωδωνοκρουσιών και πλήθος λαού το Άγιο Φως . Έγινε δέηση, σχετική ομιλία και προσέφερε ως ευλογία κόκκινα αυγά. Ακολούθως με τον κ. Ταξίαρχο επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Φυλάκιο του νησιού και ευχήθηκαν στους υπηρετούντες εκεί στρατιώτες. Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με πολλούς κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, αργά το απόγευμα επέστρεψε στη Σάμο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων