20/01/2021 20/01/2021 H εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Πορφυρίου, Μοναχού της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου, τελέστηκε χθες, Δευτέρα 18η Ιανουαρίου ε.ε., ημέρα της εορτής των δύο μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου. Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ....
20 Ιανουαρίου, 2021 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 13:02

«Αυτή η συγκίνηση να σε συνοδεύει πάντα!»

Διαδώστε:
«Αυτή η συγκίνηση να σε συνοδεύει πάντα!»

H εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Πορφυρίου, Μοναχού της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου, τελέστηκε χθες, Δευτέρα 18η Ιανουαρίου ε.ε., ημέρα της εορτής των δύο μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π. Πορφύριο, επεσήμανε την σπουδαιότητα του ουρανίου δώρου της Ιερωσύνης προς αυτόν και τον κάλεσε συνεχίζοντας την τήρηση των ιδεωδών του Μοναχισμού, να επιδοθεί με ζήλο στην διακονία των λατρευτικών αναγκών του Λαού του Θεού, στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή μας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, εξ αφορμής της ιδιαιτέρας συγκινήσεως, που κατέκλυσε την ψυχή του νέου Πρεσβυτέρου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αυτή η συγκίνηση να τον συνοδεύει σε κάθε ιερουργία και έως τέλους της ζωής του.

Ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος Πρεσβύτερος της Τοπικής Εκκλησίας να ευαρεστήσει τον Θεό και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Σάμου και εν γένει του λαού του Θεού, ο οποίος συγχαίροντας, αναφώνησε το «ΑΞΙΟΣ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων