01/03/2021 01/03/2021 Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2021 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Παν/του Ιερομονάχου π. Αναστασίου Πορώνη στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου Σάμου, όπου και θα υπηρετεί από τούδε και εις το εξής ως Εφημέριος. Ο νέος Ιερομόναχος της...
01 Μαρτίου, 2021 - 20:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 20:23

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στο Καρλόβασι

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στο Καρλόβασι

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2021 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Παν/του Ιερομονάχου π. Αναστασίου Πορώνη στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου Σάμου, όπου και θα υπηρετεί από τούδε και εις το εξής ως Εφημέριος.

Ο νέος Ιερομόναχος της Τοπικής Εκκλησίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου έλαβε την εγκύκλιο μόρφωση και αποκατεστάθη επαγγελματικά. Ποθώντας όμως το λειτούργημα της Ιερωσύνης, αφιέρωσε πλέον τον εαυτό του στην Εκκλησία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και στον χειροτονητήριο λόγο του: «Έχω την συναίσθηση πλέον, ότι καλούμαι να γίνω Θεού συνεργός, όχι για την αρετή μου και την δικαιοσύνη μου, αλλά για την άπειρη αγάπη Του και την ασύλληπτη συγκατάβασή Του προς εμέ.»

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του επέστησε την προσοχή του νέου Πρεσβυτέρου στα ιερατικά του καθήκοντα, παρέχοντας συμβουλές μέσα από κείμενα των Αγίων Πατέρων και τον προέτρεψε πατρικώς να εργασθεί αόκνως και ενδελεχώς για την σωτηρία των ψυχών «υπέρ ων Χριστός απέθανεν κάι ανέστη».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο ελάχιστο, λόγω των μέτρων υγιειονομικής προστασίας εκκλησίασμα, ζήτησε την από μέρους τους τιμή και αγάπη προς τον νέο Πρεσβύτερο, ενώ δε παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για την ανάγκη αναζωπύρωσης των ιερατικών κλίσεων μέσα από τις οικογένειες των Νησιών μας, για να συνεχίσει ο κόσμος να έχει «ζωή και σωτηρία», όπως τονίζει και ο Μ. Βασίλειος στην αγία Αναφορά του.

“Ευχή και προσευχή όλων μας ο νέος Πρεσβύτερος, Ιερομόναχος π. Αναστάσιος Πορώνης, να ευαρεστήσει τον Θεό και να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, επ’ ωφελεία των ευσεβών Χριστιανών μας και προς δόξαν Θεού”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων