18/10/2021 18/10/2021 Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους μετέβη κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, για να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη συνάξει της εορτής της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Οδηγητρίας. Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 18:47

Στην Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους ο Μητροπολίτης Σταγών

Διαδώστε:
Στην Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους ο Μητροπολίτης Σταγών

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους μετέβη κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, για να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη συνάξει της εορτής της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Οδηγητρίας.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων, Ιερείς, Ιεροδιακόνους και Μοναχούς, έγινε δεκτός με κάθε τιμή από τον Γέροντα Αλέξιο και την Συνοδεία του, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

Στην προσφώνησή του προς τον Σεβασμιώτατο, ο π. Αλέξιος εκφράστηκε με θερμά λόγια και ευχαριστίες για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη και μετέβη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για να τελέσει την ιερά πανήγυρη.

Ο Σεβασμιώτατος, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής για την πρόσκληση και την ευκαιρία που έδωσε στον ίδιο αλλά και στην συνοδεία του, ώστε να λάβουν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Σημείωσε την σχέση των Αγίων Μετεώρων και της Ιεράς Μητροπόλεώς με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, και τόνισε την μεγάλη τιμή που αποτελεί το γεγονός αυτό για την επαρχία.

Εν συνεχεία, ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το αθωνικό τυπικό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και με αθρόα συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων. Στο δεξιό αναλόγιο διακόνησαν Βατοπαιδινοί Πατέρες και στο αριστερό ο Αρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων