05/07/2021 05/07/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 4 Ιουλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονος άνω Χώρας Σύμης, με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως των αναστηλωτικών εργασιών του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού. Μετά την δοξολογία, ετελέσθη η αρτοκλασία, στην οποία έγινε μνεία υπέρ υγείας και βοηθείας...
05 Ιουλίου, 2021 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2021 - 9:36

Εγκαίνια του νέου Κωδωνοστασίου στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Εγκαίνια του νέου Κωδωνοστασίου στην ακριτική Σύμη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 4 Ιουλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον παλαίφατο Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονος άνω Χώρας Σύμης, με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως των αναστηλωτικών εργασιών του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού. Μετά την δοξολογία, ετελέσθη η αρτοκλασία, στην οποία έγινε μνεία υπέρ υγείας και βοηθείας όλων όσοι εργάσθηκαν και συνετέλεσαν έμπρακτα για την αποπεράτωση του έργου, ως και των μελών της δραστήριας Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό και ανέπεμψε ειδική ευχή επί τη αποπερατώσει των αναστηλωτικών εργασιών του Κωδωνοστασίου του Ναού, το οποίο, σημειώνεται ότι, από ετών λόγω πολλών φθοροποιών παραγόντων είχε υποστεί διευρυμένες ρωγμές, που έθεταν σε υψηλή επικινδυνότητα το μνημείο και δημιουργούσαν μέγιστα προβλήματα στατικότητος.

Ο Μητροπολίτης από καιρού, εκφράζοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά, την αγάπη και το ανύστακτο ποιμαντικό του ενδιαφέρον για τον μικρό μα ιστορικό Ενοριακό αυτό Ναό πρωτοστάτησε για την επίτευξη του αγαθού τούτου σκοπού, πραγματοποιώντας έκκληση προς τους όπου γης ευσεβείς Ενορίτες, αλλά και προς κάθε καλοπροαίρετο και φιλοπρόοδο άνθρωπο, ζητώντας την έμπρακτη συμπαράσταση όλων, προκειμένου οι εργασίες με την προσωπική του επίβλεψη να ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε το εμβληματικό αυτό Κωδωνοστάσιο, να έχει σήμερα αποκατασταθεί πλήρως για να κοσμεί επί πολλά ακόμη έτη το κτιριακό συγκρότημα του Ι. Ναού.

Συλλειτουργούς του είχε τον π. Ελευθέριο Οθείτη, τον π. Χρήστο Σταθόπουλο και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. αναλόγιον διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής Πανορμίτου κ. Μερκούριος Γιανναράς, Αναγνώστης, κ. Μιχαήλ Τσαβαρής, κ. Γεώργιος Μοσκιού, κ. Αναστάσιος Σταθόπουλος. Στην Θ. Λειτουργία προσήλθαν αρκετοί πιστοί, αλλά και ενορίτες, οι οποίοι δεν έκρυβαν την χαρά τους για την χαροποιό αυτή εξέλιξη, εν όψει μάλιστα και της επικειμένης Πανηγύρεως του Αγίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων