17/02/2020 17/02/2020 Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου 15η και 16η Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του μετέβη στην Νήσο Τήλο, όπου στο πλαίσιο μιάς ακόμη ποιμαντικής του περιοδείας, εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Χωρίου. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:     Ως γνωστόν από την...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 13:01

Ένας νέος ιερέας εγκαταστάθηκε στους Ταξιάρχες Τήλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ένας νέος ιερέας εγκαταστάθηκε στους Ταξιάρχες Τήλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου 15η και 16η Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του μετέβη στην Νήσο Τήλο, όπου στο πλαίσιο μιάς ακόμη ποιμαντικής του περιοδείας, εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Χωρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ως γνωστόν από την 6η του παρελθόντος μηνός Μαίου, όταν αιφνιδίως εκοιμήθη ο μακαριστός Εφημέριος της ως άνω Ενορίας π. Εμμανουήλ Πόκκιας, η Ενορία παρέμενε μέχρι τούδε χηρεύουσα και η Εφημεριακή της θέση κενή. Ως τόσον με την Χάρη του Δωρεοδότου Θεού και τις επίμονες και συντονισμένες ενέργειες του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, εδόθη η ενδεικνυομένη και πολυπόθητη λύσις του προβλήματος με τον νεοχειροτονηθέντα, πλέον Εφημέριο του Μεγάλου Χωρίου, π. Σπυρίδωνα Γκαγκιούζη, έγγαμο κληρικό, ο οποίος κατάγεται εκ Πρεβέζης και τυγχάνει απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος το πρωί του Σαββάτου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Νήσου π. Αθανάσιο Φραγκόπουλο, τον νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Σπυρίδωνα Γκαγκιούζη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το αναλόγιο κόσμησαν ο εκ της συνοδείας του Ποιμενάρχου μας Ιεροψάλτης, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας.

 

 

 

Παρέστησαν η Δήμαρχος Τήλου κ. Μαρία Καμμά μετά Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Αξιωμ. Αντιπολιτεύσεως κ. Εμμανουήλ Χατζηφούντας, εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, αλλά και πολλοί ενορίτες, τόσον μόνιμοι κάτοικοι του Μεγάλου Χωρίου, όσον και κατοικούντες εις Ρόδον, προκειμένου να συμμετάσχουν στο χαροποιό για την τοπική Εκκλησία, αυτό γεγονός.

 

 

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, παρουσίασε στους εκκλησιαζομένους μετά μεγάλης χαράς και ικανοποιήσεως τον π. Σπυρίδωνα, ευχόμενος προς αυτόν τα δέοντα, επισημαίνοντας δε τον πνευματικό του ρόλο ως κληρικού της Εκκλησίας του Χριστού, ζητών εξ αυτών να τον περιβάλλουν με την αγάπη και τον σεβασμό τους, να του συμπαρίστανται και να τον στηρίζουν, ώστε το ποιμαντικό του έργο συν Θεώ να διεξάγεται απροσκόπτως και να επιφέρει πνευματική καρποφορία στον τόπο. Τέλος ο π. Σπυρίδων διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές τους και το «Άξιος»!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων