11/02/2020 11/02/2020 Σε κλίμα ιεροπρέπειας τελέστηκε, χθες, στην Σύμη η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού και ιδιαιτέρως στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου, όπου το δεξιό κλίτος του μεγαλοπρεπούς αυτού Ναού, τιμάται επ’ ονόματι του εορταζομένου Αγίου. Επίσης ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και θησαυρός ανεκτίμητος φυλάσσεται εκεί απότμημα του χαριτοβρύτου λειψάνου του λαοφιλούς αυτού...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 15:15

Εορτασμός της μνήμης του Αγ. Χαραλάμπους δίπλα σε τμήμα λειψάνου του

Διαδώστε:
Εορτασμός της μνήμης του Αγ. Χαραλάμπους δίπλα σε τμήμα λειψάνου του

Σε κλίμα ιεροπρέπειας τελέστηκε, χθες, στην Σύμη η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού και ιδιαιτέρως στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου, όπου το δεξιό κλίτος του μεγαλοπρεπούς αυτού Ναού, τιμάται επ’ ονόματι του εορταζομένου Αγίου.

Επίσης ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και θησαυρός ανεκτίμητος φυλάσσεται εκεί απότμημα του χαριτοβρύτου λειψάνου του λαοφιλούς αυτού Αγίου, το οποίο πλήθος ανθρώπων έσπευσε να προσκυνήσει προς αγιασμόν και πνευματική ωφέλεια.

Την πρωίαν της Δευτέρας,  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρον και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον  Εφημέριο του Ι. Ναού Οικονόμο Ελευθέριο Οθίτη, τον Εφημέριο του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Αντώνιο Μανιά, τον Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος π. Γεώργιο Χατζηχρυσάφη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ναού και η αρτοκλασία. Στο τέλος προσεφέρθησαν στους εκκλησιαζομένους καφές και πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων