11/06/2020 11/06/2020 Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκαταστάσεως και συντηρήσεως του Κωδωνοστασίου του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Άνω Χώρας Σύμης, το οποίο από ετών λόγω πολλών φθοροποιών παραγόντων έχει υποστεί διευρυμένες ρωγμές, που θέτουν σε υψηλή επικινδυνότητα το μνημείο και δημιουργούν μέγιστα προβλήματα στατικότητος. Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν...
11 Ιουνίου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 15:08

Εργασίες αποκατάστασης σε ιστορικό ναό της Σύμης

Διαδώστε:
Εργασίες αποκατάστασης σε ιστορικό ναό της Σύμης

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκαταστάσεως και συντηρήσεως του Κωδωνοστασίου του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Άνω Χώρας Σύμης, το οποίο από ετών λόγω πολλών φθοροποιών παραγόντων έχει υποστεί διευρυμένες ρωγμές, που θέτουν σε υψηλή επικινδυνότητα το μνημείο και δημιουργούν μέγιστα προβλήματα στατικότητος.

Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν κατόπιν της αδείας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ευρίσκονται σε εξέλιξη αναγκαιότατες εργασίες αποκαταστάσεως και συντηρήσεως του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού,

“Ευελπιστούμεν ότι με την συμπαράστασιν πάντων ημών, οι εργασίες στερεώσεως θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε το Κωδωνοστάσιο που αποτελεί ένα κόσμημα σε συνέχεια και των λοιπών εμβληματικών Κωδωνωστασίων της Σύμης, να αποκατασταθεί πλήρως και να να στερεωθεί η λίθινη τοιχοποιΐα του φέροντος οργανισμού προκειμένου το μνημείο να συνεχίσει επί πολλά έτη να κοσμεί το κτιριακό συγκρότημα του Ι. Ναού και με τον ήχο των κωδώνων του να συγκαλεί τους ευλαβείς Χριστιανούς εις τας Ιεράς Ακολουθίας και ιδίως εκείνους που έλκουν την καταγωγήν τους από την πάλαι ποτέ διαλάμψασαν Ενορίαν”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εν εξελίξει εργασίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων