06/03/2020 06/03/2020 Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 1η Μαρτίου 2020, τελέστηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο επονομαζόμενος της «Συγγνώμης», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι Κληρικοί της Νήσου και αρκετοί πιστοί. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο...
06 Μαρτίου, 2020 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 15:05

Εσπερινός της “Συγγνώμης” στη Σύμη

Διαδώστε:
Εσπερινός της “Συγγνώμης” στη Σύμη

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 1η Μαρτίου 2020, τελέστηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο επονομαζόμενος της «Συγγνώμης», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι Κληρικοί της Νήσου και αρκετοί πιστοί.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή, μετά την οποίαν προσερχόμενοι πάντες έλαβαν και έδωσαν την συγχώρηση.

Αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη ακολουθία αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου που δίνει την ευκαιρία  στους πιστούς να αλληλοσυγχωρηθούν για να βιώσουν την πνευματικότητα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων