11/04/2021 11/04/2021 Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 11 Απριλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον παλαίφατο Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Χωριό της Σύμης. Συλλειτουργούς του είχε τον π.Ελευθέριο Οθίτη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. Αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες...
11 Απριλίου, 2021 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2021 - 12:50

H Δ’ Κυριακή των Νηστειών στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
H Δ’ Κυριακή των Νηστειών στην ακριτική Σύμη

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 11 Απριλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον παλαίφατο Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Χωριό της Σύμης.

Συλλειτουργούς του είχε τον π.Ελευθέριο Οθίτη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. Αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ Αγαπητός Μιχελής, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και κ. Γεώργιος Μοσκιός.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής περί της θεραπείας του δαιμονιζομένου νέου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Κύριο, όταν ο δυστυχισμένος πατέρας του με δάκρυα στα μάτια τον ικέτευσε γι’ αυτή, την οποία οι Μαθητές Του προηγουμένως δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν.

Ο πατέρας φαίνεται πως είχε στην καρδιά του μεγάλη ταπείνωση, γι’ αυτό και εμπιστεύθηκε τον Χριστό. Αισθανόταν όμως μέσα του και μία ολιγοπιστία και για τον λόγο αυτό απάντησε στον Κύριο που τον ρώτησε αν πιστεύει, «Πιστεύω, Κύριε, αλλά βοήθησε την απιστία μου». Και τον παρακαλεί να τον δυναμώσει με τη θεική Του δύναμη και να του χαρίσει πληρέστερα το δώρο της πίστεως.

Η ευαγγελική διήγηση, μας δείχνει πως καταντάει ο άνθρωπος, όταν κυριευθεί από το σατανά. Η αμαρτία μας απομακρύνει από το Θεό και μας κάνει δούλους του διαβόλου, που μας βασανίζει με το χειρότερο τρόπο. Σ’ αυτή την φοβερή κατάσταση δε φτάνει ο άνθρωπος απότομα, αλλά σιγά σιγά. Από τη μικρή μας ηλικία αρχίζουμε να κάνουμε ορισμένες παρεκτροπές, που μας απομακρύνουν από τον Θεό και την Εκκλησία. Ξεχνούμε την προσευχή, αραιώνουμε τον εκκλησιασμό, αναβάλλουμε την εξομολόγηση και καθυστερούμε τη Θεία Κοινωνία.

Όμως με την μυστηριακή ζωή, την προσευχή και την νηστέια, ο άνθρωπος συνδέεται με το Θεό, ζητεί την βοήθειά Του και την δύναμή Του. Ιδιαίτερα την Μεγάλη Τεσσαρακοστή η προσευχή μας οπλίζει με τέτοια δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε νικηφόρα τον αγώνα μας κατά του διαβόλου και της αμαρτίας, ενώ η νηστεία επίσης μας βοηθά να πλησιάσουμε εγγύτερα το Θεό.

Με τα μέσα αυτά γεμίζει η ψυχή μας με την θεική δύναμη αλλά βιώνει και την θεική αγάπη που διαρκώς μας συντηρεί και μας λυτρώνει, από τις ενέδρες και τις σατανικές παγίδες.

Ακολουθεί το φωτογραφικό λεύκωμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων