01/07/2021 01/07/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης στον ομώνυμο και γραφικότατο Ιερό Ναό τους, πλησίον της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτου στην Σύμη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία...
01 Ιουλίου, 2021 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 12:28

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην ακριτική Σύμη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης στον ομώνυμο και γραφικότατο Ιερό Ναό τους, πλησίον της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτου στην Σύμη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στέφανο Μακρή και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, ενώ το ι. αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Δημοσθένης Γιανναράς, κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής και κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης. Αρκετοί ήσαν οι πιστοί που συνέρευσαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα των Αγίων και να λάβουν την θαυματουργική τους Χάρη.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων