05/05/2021 05/05/2021 Μέσα στην  Αναστάσιμη περίοδο, εορτάστηκε και στην Σύμη μεγαλοπρεπώς  τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, η εκ μεταθέσεως μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Χάρη του οποίου τιμώνται αρκετοί Ναοί της Νήσου. Το επίκεντρο κατέστη ο ομώνυμος Ενοριακός Ι. Ναός που βρίσκεται στον πυρήνα του οικισμού της άνω Χώρας της Σύμης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο...
05 Μαΐου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 10:23

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης

Μέσα στην  Αναστάσιμη περίοδο, εορτάστηκε και στην Σύμη μεγαλοπρεπώς  τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, η εκ μεταθέσεως μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Χάρη του οποίου τιμώνται αρκετοί Ναοί της Νήσου.

Το επίκεντρο κατέστη ο ομώνυμος Ενοριακός Ι. Ναός που βρίσκεται στον πυρήνα του οικισμού της άνω Χώρας της Σύμης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, έχοντας συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Πατρό, τον Αιδεσ. Εφημέριο του Ι. Ναού π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό, άγοντα και τα ονομαστήρια αυτού.

Τα αναλόγια κόσμησαν ο Ιεροψάλτης και Επίτροπος του Ι. Ναού κ. Αγαπητός Μιχελής και ο κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκας, ο κ. Εμμανουήλ Αντωνόγλου, Διευθυντής Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νοτίας Δωδεκανήσου, καταγόμενος εκ Σύμης και ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων