02/01/2021 02/01/2021 Εορτάστηκε στην Σύμη η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου, με την έναρξη του νέου έτους 2021. Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 12:11

Η Σύμη υποδέχτηκε το νέο έτος και εόρτασε τον Άγιο Βασίλειο

Διαδώστε:
Η Σύμη υποδέχτηκε το νέο έτος και εόρτασε τον Άγιο Βασίλειο

Εορτάστηκε στην Σύμη η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου, με την έναρξη του νέου έτους 2021. Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου και εκ του Ι. Κλήρου.

Μετά το πέρας, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεώς , όπου ο  Μητροπολίτης  μετέφερε προς τους παρισταμένους τις Πατρικές ευχές και Πατριαρχικές ευλογίες επί τη ενάρξει του νέου έτους 2021 του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και τις προσωπικές του. Το φλουρί έτυχε στον κ. Δημήτριο Παρασχάκη.

Την επομένη κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε  στον Μητροπολιτικό Ναό ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου υπό του Σεβασμιωτάτου συλλειτουργούντων του Εφημερίου π. Στεφάνου Μακρή και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού, ενώ μετά το πέρας αυτής ετελέσθη η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, παρουσία του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα και των λοιπών τοπικών Αρχών της Σύμης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε και την Αγιοβασιλόπιτα του Μητροπολιτικού Ναού, επιδίδων τιμητικώς το πρώτο κομμάτι εις τον κ. Δήμαρχον, ευχηθείς ενθέρμως διά το αρξάμενον νέον έτος, το οποίον να φέρει υγεία, προόδο και την απαλλαγή εκ της σοβούσης πανδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων