01/05/2021 01/05/2021 Σήμερα, 1η Μαΐου 2021, Μεγάλο Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Καθολικό της Ι. Μονής Πανορμίτου. Συλλειτουργός του ήταν ο Πανοσ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Αντώνιος Πατρός και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός, ενώ το ι. αναλόγιο διακόνησε ο πρωτοψάλτης της Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς. Η Ακολουθία αρχικώς...
01 Μαΐου, 2021 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 21:28

Η Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου στην ακριτική Σύμη

Διαδώστε:
Η Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου στην ακριτική Σύμη

Σήμερα, 1η Μαΐου 2021, Μεγάλο Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Καθολικό της Ι. Μονής Πανορμίτου.

Συλλειτουργός του ήταν ο Πανοσ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Αντώνιος Πατρός και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός, ενώ το ι. αναλόγιο διακόνησε ο πρωτοψάλτης της Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς.

Η Ακολουθία αρχικώς περιλάμβανε τον Αναστάσιμο Εσπερινό διανθισμένο από τις υπέροχες προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, με κορυφαία αυτή του Ιωνά, που προτυπώνουν το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος ευθύς μετά το αποστολικό ανάγνωσμα, ψάλλοντας το «Ανάστα ο Θεός…» έρρανε τους πιστούς και τον Ναό με δάφνες – τα της νίκης σύμβολα – ενώ οι εκκλησιαζόμενοι κατά την παράδοση, έκρουαν τα στασίδια για να δηλωθεί έτσι η αποδυνάμωση και η διάλυση του Άδη και του θανάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων