17/09/2020 17/09/2020 Στη Σύμη εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό που βρίσκεται στην άνω Χώρα της Σύμης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς του τον π. Ελευθέριο Οθίτη, τον π. Γεώργιο Χαζτηχρυσάφη...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 18:26

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Σύμη

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Σύμη

Στη Σύμη εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό που βρίσκεται στην άνω Χώρα της Σύμης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς του τον π. Ελευθέριο Οθίτη, τον π. Γεώργιο Χαζτηχρυσάφη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. 

Τα αναλόγια διακόνησαν οι Συμαίοι Ιεροψάλτες κ. Μιχαήλ Τσαβαρής, κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Στο τέλος της Δοξολογίας κατά την τάξη, εξήλθε εκ του Αγίου Βήματος ο Τίμιος Σταυρός, φερόμενος υπό του π. Ελευθερίου στο μέσον του Ι. Ναού, όπου ετελέσθη και η πρώτη Ύψωσις με την εκφώνηση, «Σοφία ορθοί» και το Απολυτίκιον «Σώσον, Κύριε τον λαόν σου…». Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, οι πέντε διαδοχικές Υψώσεις με τις αντίστοιχες δεήσεις, των Χορών λεγόντων το «Κύριε ελέησον» εις αντίστοιχες εκατοντάδες. Κατόπιν υψώνοντας ο Μητροπολίτης τον Τίμιο Σταυρό και ψάλλοντας το κοντάκιο, «Ο Υψωθείς εν τω Σταυρώ εκουσίως…», ευλόγησε τον Λαό, που προσήλθε να προσκυνήσει το αήττητον Τρόπαιον της Πίστεώς και να λάβει κλάδο βασιλικού από τον Αρχιερέα.

Στην συνέχεια έγινε η έναρξη της Θ. Λειτουργίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το νόημα της εορτής. Τέλος, με την μέριμνα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας και των κυριών αυτής προσφέρθηκαν στους πολυπληθείς εκκλησιαζομένους νηστήσιμα κεράσματα στο προαύλιο του Ναού, προκειμένου το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, να επισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων