14/03/2021 14/03/2021 Σήμερα, Κυριακή 14η Μαρτίου 2021, Κυριακή της Τυροφάγου, η ημέρα της πικρής αναμνήσεως «της από του Παραδείσου της τρυφής εξορίας του Πρωτοπλάστου Αδάμ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον καλλιμάρμαρο Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ελευθέριο...
14 Μαρτίου, 2021 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 14:59

Κυριακή της Τυρινής στη Σύμη

Διαδώστε:
Κυριακή της Τυρινής στη Σύμη

Σήμερα, Κυριακή 14η Μαρτίου 2021, Κυριακή της Τυροφάγου, η ημέρα της πικρής αναμνήσεως «της από του Παραδείσου της τρυφής εξορίας του Πρωτοπλάστου Αδάμ», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον καλλιμάρμαρο Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ελευθέριο Οθίτη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες, κ. Παναγιώτης Μητροπάνος, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και κ. Γεώργιος Μοσκιού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ανέγνωσε  τον Κατηχητήριον Πατριαρχικόν Λόγον της Α.Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προέτρεψε και επεσήμανε στους πιστούς, να ακολουθήσουν την θεοφιλή οδόν των ευαγγελικών αρετών και ιδιαιτέρως «την ταπείνωσιν, την μετάνοιαν, την δύναμιν της προσευχής και των κατανυκτικών ιερών ακολουθιών, την παθοκτόνον νηστείαν, την υπομονήν, την υπακοήν» με μέτρον τον Σταυρόν και ορίζοντα την Ανάστασιν του Χριστού.

Πρόκειται για τους όρους εκείνους, τους οποίους θέτει και το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα, το οποίο, οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας τοποθετούν στην έναρξη αυτής της σημαντικής περιόδου, ως υψίστη κατηχητική βακτηρία, διότι μας διδάσκει πρακτικά τον θεόδεκτο τρόπο ζωής και πορείας κατά το ανοιγόμενο πνευματικό αυτό στάδιο, με στόχο την απελευθέρωσή μας από τα ποικιλόμορφα πάθη, που καταδυναστεύουν την ζωή την δική μας αλλά και των λοιπών συνανθρώπων μας.

Αυτοί, με κορυφαία την έμπρακτο χριστιανική προς όλους αγάπη, είναι άλλωστε και οι πνευματικοί θησαυροί τους οποίους, σε αντίθεση με τους υλικούς, πρέπει να συγκεντρώνουμε από αυτήν την γη, για να θησαυρίζουμε πνευματικά στον ουρανό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων