02/02/2020 02/02/2020 Όμορφες εικόνες με παιδικά πρόσωπα κατά την Θεία Λειτουργία των μεγάλων δικδασκάλων της Ορθοδοξίας, έλαβαν χώρα κατά τον πρόσφατο εορτασμό τους, στην Σύμη. Η Ιερά Μητρόπολη Σύμης σε συνεργασία με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και κατόπιν της αποκαταστάσεως υπό του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως σχολικής, τίμησαν την μνήμη...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:12

Με παιδικές και νεανικές παρουσίες εορτάστηκε η μέρα των μεγάλων Διδασκάλων

Διαδώστε:
Με παιδικές και νεανικές παρουσίες εορτάστηκε η μέρα των μεγάλων Διδασκάλων

Όμορφες εικόνες με παιδικά πρόσωπα κατά την Θεία Λειτουργία των μεγάλων δικδασκάλων της Ορθοδοξίας, έλαβαν χώρα κατά τον πρόσφατο εορτασμό τους, στην Σύμη.

Η Ιερά Μητρόπολη Σύμης σε συνεργασία με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και κατόπιν της αποκαταστάσεως υπό του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως σχολικής, τίμησαν την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Παράλληλα ετιμήθη και η μνήμη των Αγίων και στον ιστορικό ενοριακό Ναό της Μεγάλης Παναγίας του Κάστρου και εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Δρακούντας. Τιμώντας τους Τρεις Ιεράρχες τιμούμε μαζί όλα τα ευγενή ανθρώπινα επιτεύγματα και τον πολιτισμό, διότι αυτοί τα βίωσαν και τα καλλιέργησαν στο έπακρο και γι’ αυτό δικαίως καθιερώθησαν ως προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε καταλλήλως και επικαίρως ο καθηγητής Θεολόγος κ. Βασίλειος Σουγλές, ο οποίος ανέπτυξε στοιχεία της ζωής, της προσφοράς και εφαρμογής της διδασκαλίας των Αγίων στην σύγχρονη εποχή και κοινωνία.

Παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος Σύμης κ Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Συνταγματάρχης κ Γεώργιος Ζησέκας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, οι εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι και η μαθητιώσα νεολαία της νήσου μας, προς τους οποίους εδόθη εγχειρίδιο του Αρχιμ. Καλλινίκου Μαυρολέοντος «Αν οι Τρεις Ιεράρχες ήταν σήμερα δάσκαλοι», καθώς και εικονίδια των Τριών Ιεραρχών.

Πριν το τέλος της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη η αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων εν τοις εκπαιδευτηρίοις της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε πάντας για την συμμετοχήν ευχηθείς προς όλους, το φωτεινό παράδειγμα των εορταζομένων Αγίων να αποτελεί οδοδείκτην πνευματικόν διά τον καθένα ξεχωριστά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων