21/01/2020 21/01/2020 Την ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, τίμησε με την δέουσα λαμπρότητα η φερώνυμη ιστορική Ενορία της Σύμης, κατά το διήμερον της 17ης και 18ης Ιανουαρίου 2020. Ο περικαλλής και ευμεγέθης Ι. Ναός του Αγίου Αθανασίου, δεσπόζει σε κεντρικότατο σημείο του Χωριού και – ιδιαιτέρως μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του –...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 16:33

Ο Άγιος Αθανάσιος της ακριτικής Σύμης

Διαδώστε:
Ο Άγιος Αθανάσιος της ακριτικής Σύμης

Την ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, τίμησε με την δέουσα λαμπρότητα η φερώνυμη ιστορική Ενορία της Σύμης, κατά το διήμερον της 17ης και 18ης Ιανουαρίου 2020.

Ο περικαλλής και ευμεγέθης Ι. Ναός του Αγίου Αθανασίου, δεσπόζει σε κεντρικότατο σημείο του Χωριού και – ιδιαιτέρως μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του – αποτελεί ένα πολύτιμο κόσμημα έκπαγλης ωραιότητος μεταξύ των εκκλησιαστικών μνημείων της Νήσου μας.

Το εσπέρας της Παρασκευής 17ης Ιανουαρίου, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου εκ του Εφημεριακού Κλήρου της Σύμης. Προσήλθαν ευάριθμοι πιστοί για να ανάψουν το κερί τους και να προσευχηθούν στον άτλαντα αυτόν της υγιούς πίστεως, που κατατρόπωσε τις αιρετικές δοξασίες του Αρείου, στερεώνοντας την Ορθοδοξία. Εν συνεχεία στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα, παρετέθη το καθιερωμένο εόρτιον δείπνον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων