29/11/2020 29/11/2020 Σήμερα Κυριακή 29η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτη Θεία Λατρεία και το θυμίαμα της προσευχής του δοκιμαζομένου Λαού του Θεού στο Ι. Θυσιαστήριο του ιστορικού Ενοριακού Ναού του Τιμίου Σταυρού της Σύμης, ο οποίος στερείται τακτικού Εφημερίου. Συλλειτουργούς του είχε τον π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 15:35

Στον ιστορικό ναό του Τιμίου Σταυρού Σύμης ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Στον ιστορικό ναό του Τιμίου Σταυρού Σύμης ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Σήμερα Κυριακή 29η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτη Θεία Λατρεία και το θυμίαμα της προσευχής του δοκιμαζομένου Λαού του Θεού στο Ι. Θυσιαστήριο του ιστορικού Ενοριακού Ναού του Τιμίου Σταυρού της Σύμης, ο οποίος στερείται τακτικού Εφημερίου. Συλλειτουργούς του είχε τον π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Ο Σεβασμιώτατος στο ευαγγελικό του κήρυγμα, ανεφέρθη στο πρόσωπο του πλούσιου νέου, τον οποίο η μανία του πλουτισμού δεν άφησε να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού.

“Η καρδιά του είχε μείνει ασυγκίνητη από την αγάπη, που πρέπει ο άνθρωπος να δείχνει στο Θεό και τους άλλους ανθρώπους. Ο Κύριος για να αποκαλύψει την απιστία και ατέλειά του, του μίλησε για την ελεημοσύνη και ακτημοσύνη, καλώντας τον να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα και να τα μοιράσει στους φτωχούς. Εκείνος, αφού δεν είχε μέσα του αγάπη, δεν κατάφερε να εκτελέσει αυτήν την «ακατόρθωτη» γι’ αυτόν εντολή, διότι τελικά δεν πίστευε στον Θεό, παρά μόνο στα χρήματά του. Τα πλούτη του ήταν γι’ αυτόν θεός. Είχε γίνει δηλαδή ένας ειδωλολάτρης και ας εφάρμοζε το μωσαικό Νόμο. Ο Κύριος μας διαβεβαιώνει πως είναι φοβερά δύσκολο να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού, άνθρωπος φιλοχρήματος και φιλάργυρος, προκειμένου να αφυπνιστούμε και να υπερνικήσουμε τον μεγάλο κίνδυνο του εγωισμού και της φιλαργυρίας, που μας κρατά μακράν της Χάρης Του και μας παρέχει ως παράδειγμα αποφυγής τον φιλοχρήματο νεανίσκο, καλώντας μας στην Βασιλεία των Ουρανών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων