09/06/2021 09/06/2021 Την Τρίτη 8η Ιουνίου 2021 έγινε η απόδοση της εορτής του Πάσχα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προέστει της Αναστασίμου Ιεράς Παννυχίδος και τέλεσε την νυκτερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Σύμης. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμ. του...
09 Ιουνίου, 2021 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 14:33

Σύμης Χρυσόστομος: Kάθε νίκη έναντι στην αμαρτία οδηγεί στην ζωή

Διαδώστε:
Σύμης Χρυσόστομος: Kάθε νίκη έναντι στην αμαρτία οδηγεί στην ζωή

Την Τρίτη 8η Ιουνίου 2021 έγινε η απόδοση της εορτής του Πάσχα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προέστει της Αναστασίμου Ιεράς Παννυχίδος και τέλεσε την νυκτερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Σύμης.

Συλλειτουργοί του ήταν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμ. του Οικουμ. Θρόνου π. Αντώνιος Πατρός, ο Αιδεσιμ. Εφημέριος του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου π. Αντώνιος Μανιάς και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός. Τους αναστασίμους ύμνους απέδοσαν γλυκυφθόγγως οι Ιεροψάλτες κ. Μιχαήλ Κυπριώτης, κ. Μερκούριος Γιανναράς, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης και κ. Πανορμίτης Κακακιός.

Οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί συμμετείχαν τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, αξιοποιώντας και φέτος πνευματικά αυτή την ευλογημένη λατρευτική ευκαιρία, κατά την οποία ψάλλονται απαραλλάκτως άπαντα τα της εορτής του Πάσχα, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική τάξη που καθιέρωσαν οι θειότατοι Πατέρες μας, καθώς άλλωστε συμβαίνει σ’ όλες «αποδόσεις» των Δεσποτικών και Θεομητορικών εορτών.

Μετά την Απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο και οι συλλειτουργοί του και το εκκλησίασμα εξήλθαν στο προαύλιο του ιστορικού αυτού Ναού και υπέστειλαν το λάβαρο της Αναστάσεως, το οποίο σύμφωνα με την τοπική παράδοση υψώνεται στο ψηλότερο σημείο του ιστού των Ναών καθ’ όλη την διάρκεια της αναστασίμου περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Σύμης κ. Χρυσόστομος, μίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στην Ανάσταση του Κυρίου, η οποία αποτελεί το αδιάσειστο θεμέλιο της Πίστεως αλλά και της σωτηρίας μας, καθ’ ότι επ’ αυτής εδράζεται όλο το οικοδόμημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία προσφυεστάτως και χαρακτηρίζεται ως «Εκκλησία της Αναστάσεως».

Η Ανάσταση του Χριστού μαρτυρά σαφώς ότι η σωτηρία του κόσμου ολοκληρώθηκε, αφού πλέον ενεκρώθη ο Άδης και η αρχέγονη κατάρα του θανάτου έσβησε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε : «Όπως άνοιξε ο Ζωοδόχος Τάφος του Σωτήρος, έτσι άνοιξε και ο κεκλεισμένος παράδεισος, η Βασιλεία των Ουρανών, που η αμαρτία των προπατόρων και οι προσωπικές μας είχαν καταστήσει απρόσιτη. Αυτό το μεγάλο γεγονός, εορτάζουμε το Πάσχα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και συμμετέχοντας λειτουργικώς μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε την μεγάλη μας ευγνωμοσύνη προς τον Αναστάντα Κύριο, για τούτο το μεγάλο Του δώρο, το οποίο χρειάζεται να αξιοποιήσουμε, να αποδεχθούμε και να καλλιεργήσουμε, γενόμενοι άξιοι της συμμετοχής στις δωρεές της Αναστάσεως. Και άξιοι του δώρου της Αναστάσεως, θα γίνουμε με τον αγώνα μας κατά της αμαρτίας, διότι κάθε αμαρτία μας φέρνει στον θάνατο, ενώ κάθε νίκη κατ’ αυτής μας οδηγεί στην αιώνια ζωή. Η Εκκλησία μας είναι γεμάτη από αναστημένους ανθρώπους, παλαιούς και νέους, οι οποίοι είναι και για εμάς φως, ελπίδα και δύναμις».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αναστάντα Κύριο, τον «Πρωτότοκον των νεκρών» και παρακάλεσε την αγαθότητά Του να μας φωτίσει, ώστε να συμπεριληφθούμε κι εμείς στην συνοδεία των αναστημένων ανθρώπων, οι οποίοι διαμέσου των αιώνων Τον ακολουθούν.

Χαρακτηριστικά είπε: «Σ’ αυτή την χορεία μας καλεί ο Αναστάς Κύριος, από την παρούσα ζωή. Και εμείς Τον ακολουθούμε ελευθέρως με αγάπη, υπομονή και ταπείνωση, ώστε γεμάτοι από την Χάρι και το Φως της παρουσίας Του, να επιζητούμε διακαώς την εκπλήρωση του θεσπέσιου ύμνου, «δίδου ἡμῖν ἐκτυπώτερον σοῦ μετασχεῖν, ἐν τῇ ἀνεσπέρῳ ἡμέρᾳ τῆς Βασιλείας σου».

Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων