01/05/2019 01/05/2019 Την Παρασκευή 3 Μαϊου θα τελεστούν τα εγκαίνια της πρώτης από ιδρύσεως Εδρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου σε ανακαινισμένο ακίνητο που βρίσκεται στο Γυαλό. Δείτε την πρόσκληση της Μητρόπολης. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης ως έδρα της Μητρόπολης ορίστηκε το κτίριο που πριν χρησιμοποιούταν ως Ναυτικό Μουσείο στην...
01 Μαΐου, 2019 - 22:19

Τα εγκαίνια της πρώτης έδρας της Ι.Μ. Σύμης

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια της πρώτης έδρας της Ι.Μ. Σύμης

Την Παρασκευή 3 Μαϊου θα τελεστούν τα εγκαίνια της πρώτης από ιδρύσεως Εδρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου σε ανακαινισμένο ακίνητο που βρίσκεται στο Γυαλό. Δείτε την πρόσκληση της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης ως έδρα της Μητρόπολης ορίστηκε το κτίριο που πριν χρησιμοποιούταν ως Ναυτικό Μουσείο στην κεντρική πλατεία στο λιμάνι του νησιού. Της απόφασης του Δήμου Σύμης προηγήθηκε αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Σύμης Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου που μεταξύ άλλων αναφέρει « ἡ νεοσύστατος Ἱ. Μητρόπολις Σύμης στερεῖται ἀνάλογου τοῦ κύρους τοῦ θεσμοῦ αὐτῆς ὡς Μητροπόλεως, κεντρικοῦ οἰκοδομήματος στεγάσεώς της». Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για το κτήριο, πέρα από από τα γραφεία της Μητρόπολης που θα στεγασθούν σε αυτό θα αποτελέσει και κατοικία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Χρυσόστομου Β’.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων