17/05/2021 17/05/2021 Την Κυριακή των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ι. Αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Αγαπητός Μιχελής μεθ’ ετέρων....
17 Μαΐου, 2021 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 17:34

Τα γεγονότα που βίωσαν οι Μυροφόρες ανέλυσε ο Μητροπολίτης Σύμης

Διαδώστε:
Τα γεγονότα που βίωσαν οι Μυροφόρες ανέλυσε ο Μητροπολίτης Σύμης

Την Κυριακή των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Εφημέριο π. Αντώνιο Μανιά και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το ι. Αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Αγαπητός Μιχελής μεθ’ ετέρων.

Η Εκκλησία τις Κυριακές μετά το Πάσχα τοποθετεί εκείνες τις ευαγγελικές περικοπές, που μας παρουσιάζουν τους προσωπικούς μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου. Όλοι τους μαρτυρούν το γεγονός της Αναστάσεως, όπως το έζησαν προσωπικά οι ίδιοι και η μαρτυρία τους αυτή έχει μεγάλη αξία.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος δραττόμενος της ευλογημένης αυτής ευκαιρίας, μίλησε προς τους εκκλησιαζομένους πιστούς περί των Μυροφόρων, αλλά και των γεγονότων που αυτές βίωσαν κατά την τολμηρή επίσκεψή τους στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου εκείνες τις δραματικές ώρες.

Το Ευαγγέλιο διηγείται πρώτα για την τολμηρή πράξη του Ιωσήφ από την Αριμαθαία. Ήταν άνθρωπος με αξίωμα και μεγάλη εκτίμηση. Είχε όμως μέσα του μεγάλη ευσέβεια, που του έδωσε το θάρρος και την τόλμη να ζητήσει από τον Πιλάτο το σώμα του Κυρίου, προκειμένου να το ενταφιάσει.

Εν συνεχεία αναφέρεται η τολμηρή πράξη των τριών Μυροφόρων γυναικών, οι οποίες αποφάσισαν να αλείψουν το σώμα του Ιησού. Και οι τρεις είχαν μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στον Κύριο, που υπερνίκησε τις πολλές δυσκολίες και τα εμπόδια, για να επιτύχει το ποθούμενο. Αρχικά έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους άρχοντες, το λαό, τη φρουρά και να κυλίσουν τη μεγάλη και βαριά πέτρα του μνημείου.

Δε λογάριασαν όμως τίποτε απ’ όλα αυτά, γιατί η ψυχή τους γέμιζε από την αγάπη του Αναστάντος Κυρίου μας, ο Οποίος βράβευσε την ηρωική πράξη τους, αξιώσας αυτές να γίνουν οι πρώτοι μάρτυρες της Αναστάσεως.

Αυτό το μήνυμα του Αναστημένου Χριστού θα μεταφέρουν οι γυναίκες στους μαθητές Του και γενικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ό,τι έκαναν ο Ιωσήφ, ο Νικόδημος και οι Μυροφόρες γυναίκες είναι ομολογία πίστεως και μαρτυρία Ιησού Χριστού. Ας έχουμε λοιπόν και εμείς το θάρρος και την τόλμη να ομολογούμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό για να έχουμε μέσα μας παντοτινά τη χαρά και το φως της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων