25/01/2021 25/01/2021 Το πρωί της Κυριακής 24ης Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη της Οσίας Ξένης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον π. Στέφανο Μακρή Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού και τον...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 10:14

Τίμησαν την Οσία Ξένη στη Σύμη

Διαδώστε:
Τίμησαν την Οσία Ξένη στη Σύμη

Το πρωί της Κυριακής 24ης Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη της Οσίας Ξένης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον π. Στέφανο Μακρή Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησε, ο κ. Δημοσθένης Γιανναράς, Πρωτοψάλτης του Ναού.

Σύμφωνα με τον προβλεπόμενο αριθμό, λόγω της πανδημίας, προσήλθαν για να εκκλησιασθούν οι περίοικοι πιστοί, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος με τον μεστό θεολογικό του λόγο ομίλησε για την σημερινή ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού της Ιεριχούς, με την οποία η Αγία Εκκλησία θέλει να μας διδάξει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Ενσαρκωθείς Παντοδύναμος Θεός και ότι το θαύμα είχε σκοπό να φανερώσει την ζωντανή πίστη του τυφλού, του οποίου το παράδειγμα βοήθησε όλον τον παριστάμενο λαό να αναγνωρίσει τον Θεάνθρωπο Σωτήρα και να προσφέρει δοξολογία στο Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων