21/04/2021 21/04/2021 Τριήμερη επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος την Δευτέρα 19η, Τρίτη 20η και Τετάρτη 21η Απριλίου 2021, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Ο Μητροπολίτης με ευαισθησία προς τους ακρίτες κατοίκους του Καστελλορίζου, της πλέον απομακρυσμένης Νήσου της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε εκεί Ποιμαντική περιοδεία, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της...
21 Απριλίου, 2021 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2021 - 19:20

Τριήμερη περιοδεία στο Καστελόριζο για τον Μητροπολίτη Σύμης

Διαδώστε:
Τριήμερη περιοδεία στο Καστελόριζο για τον Μητροπολίτη Σύμης

Τριήμερη επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος την Δευτέρα 19η, Τρίτη 20η και Τετάρτη 21η Απριλίου 2021, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Ο Μητροπολίτης με ευαισθησία προς τους ακρίτες κατοίκους του Καστελλορίζου, της πλέον απομακρυσμένης Νήσου της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε εκεί Ποιμαντική περιοδεία, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου, Αρχιμ. Αντώνιο Πατρό. Τον υποδέχθηκαν οι Ιερείς της Νήσου, Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Μαλτέζος, Αρχιερατικός Επίτροπος και π. Χρήστος Συμεωνίδης, καθώς και οι ευσεβείς κάτοικοι.

Στο πλαίσιο αυτό τελέσθησαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου οι διατεταγμένες καθημερινές κατανυκτικές Ακολουθίες της λειτουργικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον παμμεγέθη Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με κέντρο την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων την πρωίαν της Τετάρτης, όπου η συμμετοχή των πιστών ήταν αθρόα.

Συν τοις άλλοις, δραττόμενος της ευλογημένης ευκαιρίας και προκειμένου να προετοιμαστούν πνευματικά για το Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος ανέθεσε στον π. Αντώνιο να δεχτεί στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως τους ευλαβείς Χριστιανούς, πλήθος των οποίων προσήλθαν και μάλιστα και εκ των υπηρετούντων εκεί στρατευμένων παιδιών της Πατρίδος μας.

Παράλληλα ο Ποιμενάρχης, αξιοποιώντας σ’ όλα τα επίπεδα την εκεί παρουσία του, επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις ανακαινιστικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο σε δύο Ι. Ναούς της Νήσου. Αφ’ ενός πρόκειται για τις εργασίες αποπερατώσεως, αποκαταστάσεως και εξοπλισμού του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου «Σαντραπέ» Καστελλορίζου, οι οποίες προχωρούν με έντονους ρυθμούς και είναι έργον το οποίο ευγενώς ανέλαβε και δωρεάν προσφέρει η Εταιρεία «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» του Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου στην τοπική μας Εκκλησία και την εν Καστελλορίζω τοπική κοινωνία.

Αφ’ ετέρου προς αποπεράτωση βαίνουν οι εκ βάθρων εργασίες ανακαινίσεως του Ι. Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Πηγαδιού Καστελλορίζου, την υλοποίηση των οποίων έχει αναλάβει με την μέριμνα και φροντίδα προσωπικώς του Σεβασμιωτάτου η Ιερά Μητρόπολις Σύμης, τη συνδρομή και προσφορά ευλαβών εξ Αυστραλίας Καστελλοριζίων, αλλά και άλλων ευλαβών Χριστιανών, που επιθυμούν να διασωθεί το κτιριακό συγκρότημα του Ναού από την ερείπωση και την κατάρρευση.

Επρόκειτο αναμφίβολα για μια ευλογημένη ποιμαντική περιοδεία, η οποία χαροποίησε όχι μόνον τον Σεβασμιώτατο, αλλά πρωτίστως τους ακρίτες κατοίκους και τις τοπικές Αρχές της ακρώρειας αυτής του Ελληνισμού, διότι είχαν την ευκαιρία «Προ εξ ημερών του Πάσχα», να δεχθούν την ψυχωφέλιμο επίσκεψη του Ποιμενάρχου τους, ο οποίος με την ιεροπρεπή παρουσία του τους μετάγγισε τα υψηλά λειτουργικά νοήματα και μηνύματα των κατανυκτικών αυτών ημερών, προετοιμαζόμενοι τοιουτοτρόπως ώστε να να εορτάσουν και να προσκυνήσουν τα Σεπτά Πάθη και την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Σαντραπέ:

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πηγαδίου:

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων