02/12/2018 02/12/2018 Η πόλη των Τρικάλων τίμησε τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο επ’ ονόματι του Οσίου Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται στο υπερώο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.   Ανήμερα της εορτής Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών...
02 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:07

Τη Μνήμη του Οσίου Πορφυρίου τίμησε η πόλη των Τρικάλων

Διαδώστε:
Τη Μνήμη του Οσίου Πορφυρίου τίμησε η πόλη των Τρικάλων

Η πόλη των Τρικάλων τίμησε τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο επ’ ονόματι του Οσίου Παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται στο υπερώο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

 

Ανήμερα της εορτής Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε με συγκίνηση για τον όσιο Πορφύριο, για τον βίο του, τα χαρίσματα των ιαμάτων και της προόρασης, με τα οποία ήταν προικισμένος, ως απόρροια της αγάπης του προς τον Θεό και τον άνθρωπο, και της ταπείνωσής του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων