14/03/2021 14/03/2021 Τελέστηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Χουρμουζιάδη με την απόλυτη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19).   Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π....
14 Μαρτίου, 2021 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 10:41

Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμ. Διονυσίου Χουρμουζιάδη

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμ. Διονυσίου Χουρμουζιάδη

Τελέστηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Χουρμουζιάδη με την απόλυτη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19).  

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Διονυσίου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία, που όπως είπε, αφιερωμένος στο Θεό, προσέφερε τεράστιο πνευματικό έργο στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου μέσα από τη ΓΕΧΑ Τρικάλων, αλλά και της Κατασκηνώσεις της στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων

Τόνισε δε πως «τις δοκιμασίες της ασθενείας του τις επισκίαζε ο ένθεος ζήλος του, η υποδειγματική αυταπάρνησή του, η πηγαία αγάπη, η ολοκάρδια αφοσίωσή του στο πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και το γνήσιο ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους πιστούς».

Εν συνεχεία πτυχές του βίου και των πολλών χαρισμάτων του εκλιπόντος ξεδίπλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τονίζοντας πως η φήμη του μακαριστού ξεπέρασε κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά όρια των Τρικάλων και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους της ΓΕΧΑ Τρικάλων επικήδειο εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Σανίδας.

Η ταφή της μακαριστού π. Διονυσίου έγινε στην Αθήνα στην Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού ήταν παιδιόθεν μέλος της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων